Versteend hout

Versteend Hout

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Versteend Hout op het Wortelchakra.

Herkomst

Versteend hout bestaat uit Siliciumdioxide waarbij IJzer, Mangaan, Koper kleur toegevoegd zijn aan het Silica. Waardoor mineralen ontstaan zijn zoals Chalcedoon, Jaspis en Opaal . Versteend hout is een fossiel. Een boom is afgestorven en is vervangen door mineralen. Het heeft de structuur van hout behouden. Versteend hout is er in vele kleuren zoals geel, oranje, bruin, zwart en rood. Versteend hout wordt gevonden in Madagaskar en Arizona.

De werking van Versteend Hout

Versteend hout is een steen die je aard/grond en kalmeert. Wanneer je je niet thuis voelt op deze wereld of in je huis dan helpt versteend hout je om het 'thuis gevoel' weer te voelen en geeft je stabiliteit.

Samen kom je verder

Versteend Hout en Blauwe Chalcedoon gaan goed samen. Waar Versteend Hout je weer thuis laat voelen en stabiliteit geeft zal Blauwe Chalcedoon helpen om de heimwee te verzachten.

Invloed van Versteend Hout op het Wortelchakra

Versteend hout past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Versteend Hout bij je dragen in vorm van een hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen maar ook in huis te leggen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen vanaf 5 jaar

- Hoofdchakra: Zonnevlechtchakra

- Versteend Hout is niet giftig en kan niet tegen fel UV licht.