Valkenoog

Valkenoog

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Valkenoog op het Wortelchakra.

Herkomst

Valkenoog is een mineraal en heeft variaties van kwarts in zich. Het is vergroeid met vezels Crocdoliet. Crocdoliet bestaat uit asbest. Alleen is bij de geslepen variant de Crocdoliet ingekapseld en kan het geen kwaad. Valkenoog is donkerblauw met een lichteffect. Wanneer blauwe Valkenoog in vele duizenden jaren oxideert dan verandert het in Tijgeroog.

Valkenoog wordt gevonden in Zuid-Afrika (vooral in Griquatown) en West- Australië.

De werking van Valkenoog

Valkenoog maant je echt tot rust te komen wanneer je wilt vertragen. Hij geeft je zelfvertrouwen en maakt je minder verlegen en hij kalmeert de geest. Valkenoog remt je echt af. Ze laat je afstand nemen van de situatie zodat je het grotere geheel kan overzien en dan ook oog kunt hebben voor wat echt belangrijk is.

Samen kom je verder

Pietersiet en Valkenoog kunnen goed samen gaan. Pietersiet is een echte ‘stormsteen’ die in stormachtige tijden in je leven een grote steun is. Je bent als ware het oog in de storm, in stilte kun je alles overzien. Valkenoog zal je leren vertragen, leert je situaties te overzien door met afstand naar de situatie te leren kijken.

Invloed van Valkenoog op het Wortelchakra

Valkenoog past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra

Leuke weetjes

- Je kunt Valkenoog bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Het Crocdoliet in Valkenoog bevat asbest. Deze is ingekapseld en kan bij geslepen stukken geen kwaad. Het niet niet raadzaam om in aanraking te laten komen met water.