Toermalijn

Toermalijn

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Toermalijn op de verschillende Chakra’s

Herkomst

Een andere benaming voor Toermalijn is ook wel Schorl.

Toermalijn komt in verschillende kleuren voor zoals Zwart, Geel, Blauw (indigoliet), Roze (rubelliet), Bruin (Draviet), Groen en watermeloen toermalijn.

Toermalijn bestaat uit meerdere mineralen die bijvoorbeeld Calcium, Natrium, Aluminium, Ijzer, Lithium of Magnesium, Mangaan, Kalium en/of Vanadium bevatten.

Toermalijn komt voor in in Pegmatiet, Metamorfiet en Magmatiet afzettingen.

De werking van Toermalijn

Over het algemeen heeft Toermalijn een hele sterke, reinigende en beschermende werking tegen entiteiten en negatieve energieën en straling. Het is een aardende steen die je in balans brengt. Toermalijn kan je zelfverzekerder laten voelen en geeft je kracht en zorgt dat je met beide benen op de grond blijft staan. Last van onrust in huis of een negatieve stressvolle sfeer? Dan kan Toermalijn een oplossing zijn.

Toermalijn zorgt er ook voor dat negatieve gedragspatronen en gedachten omgezet worden naar positieve gedragingen en gedachten.

Rubbeliet (roze Toermalijn): Kan van steun en troost zijn in moeilijke tijden, ze kan je helpen bij het verwerken van moeilijke dingen. Ze is een troostende steen. Ze kan je ook laten aarden. Ze leert je om meer te leven vanuit je gevoel.

Samen kom je verder

Zwarte Toermalijn is ook een hele fijne combinatie met Rozenkwarts. Waar Rozenkwarts je weer liefde voor jezelf laat voelen zorgt zwarte Toermalijn ervoor dat negatieve gedragspatronen en gedachten omgezet worden in positieve gedachten en gedragingen. Beide zorgen ervoor dat er weer harmonie ontstaat waarbij je jezelf op de eerste plek zet.

Invloed van Toermalijn op de Chakra’s

Zwarte Toermalijn past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Groene Toermalijn en Rubbeliet (Roze Toermalijn) past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Blauwe Toermalijn (Indigoliet) past bij het Keelchakra. Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Leuke weetjes

- Je kunt Toermalijn bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen. Zwarte Toermalijn is ook fijn om in je woning te plaatsen voor bescherming tegen negatieve energie en straling

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen vanaf 10 jaar

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Toermalijn is niet giftig. Alleen zwarte Toermalijn kan tegen UV licht.