Tijgeroog

€ 10,00

Op voorraad

Tijgeroog

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Tijgeroog op het Zonnevlechtchakra en het Wortelchakra.

Herkomst

Tijgeroog ontstaat doordat Valkenoog is geoxideerd in vele duizenden jaren. Tijgeroog heeft variaties van kwarts in zich. Ze wordt deels gevormd uit het mineraal Crocidoliet. Crocidoliet bestaat uit asbest maar tijdens de vorming is de Crocidoliet helemaal vervangen door ijzererts en kwarts. Tijgeroog is geelbruin tot bruin van kleur en bestaat vaak uit strepen.

Tijgeroog wordt gevonden in Mexico, Zuid Afrika en in de Verenigde Staten.

De werking van Tijgeroog

Wanneer je verlegen bent en daadkracht mist om de juiste beslissingen te nemen dan is Tijgeroog een goede steen voor jou. Ze helpt je ook om je beter te concentreren en je intuïtie te versterken. Je analytisch vermogen wordt vergroot.

Ze is ook een goede steen om angst en nachtmerries te verminderen. Ook helpt ze kinderen de kracht in zichzelf te vinden. Ze geeft vertrouwen en werkt beschermend tegen overprikkeling. Daardoor is ze ook een fijne steen voor kinderen die gepest worden. Ze vermindert ook faalangst.

Samen kom je verder

Agaat en Tijgeroog gaan goed samen als combinatie. Agaat en Tijgeroog zijn beide rustgevend, zorgen voor balans en vergroten je zelfvertrouwen.

Kunziet en Tijgeroog gaan goed samen omdat beide mineralen zorgen dat faalangst wordt verminderd.

Invloed van Tijgeroog op het Wortelchakra

Tijgeroog past bij het Wortel chakra en het Zonnevlechtchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Wanneer je een open Zonnevlechtchakra hebt dan ben je bewust van jezelf en je omgeving. Je kent geen onzekerheden en je hebt een krachtig voorkomen. Je kent geen faalangst. Wanneer je Zonnevlechtchakra gesloten is kan je faalangst en onzekerheid ervaren. Je kan veel angsten hebben en hebt vaak goedkeuring van anderen nodig.

Leuke weetjes

- Je kunt Tijgeroog bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen vanaf 5 jaar

- Hoofdchakra: Zonnevlechtchakra en Wortelchakra

- Tijgeroog is niet giftig