Stilbiet

Stilbiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Stilbiet op het Hartchakra.

Herkomst

Stilbiet bestaat uit Natrium, Calcium, Aluminium en Silicaat en behoort tot de Zeolieten. Ze kan wit, rood, geel, bruin en roze van kleur zijn. Ze wordt gevormd in Pegmatieten en in Basaltgesteente.

Ze wordt gevonden in India en wordt vaak ook samen gevonden met Apofylliet.

De werking van Stilbiet

Stilbiet zorgt voor kalmte zodat je zaken makkelijker kan loslaten maar ook beter kan accepteren. Je intuïtie wordt sterker, zodat het luisteren hiernaar makkelijker gaat.

Stilbiet helpt ook wanneer je ziel gekwetst is. Wanneer we veel meemaken bouwen we denkbeeldige muren om ons heen en hebben we zogenoemde afweermechanisme of te zorgen dat deze muur niet afbrokkelt. Maar toch diep in ons bevind zich het gekwetste en Stilbiet kan deze zogenoemde zielenpijn helpen te helen. Ze zal je deze pijn gaan laten zien en je ondersteunen om deze te herkennen en te verwerken.

Wanneer je Stilbiet in huis plaatst dan zal ze een harmonische sfeer geven, omdat er meer begrip ontstaat tussen individuen. Ze ondersteunt je ook met het contact maken met Engelen en Gidsen.

Samen kom je verder

Apofylliet wordt vaak samen gevonden met Stilbiet. Deze twee mineralen kunnen dan ook heel goed samen. Waar Apofylliet balans brengt in je leven en jezelf laat accepteren zal Stilbiet je juist ondersteunen om dingen los te laten en meer op je intuïtie te laten vertrouwen. Beide mineralen ondersteunen je bij het contact met Engelen en Gidsen.

Invloed van Stilbiet op het Hartchakra

Stilbiet past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Stilbiet in de woning neerleggen voor een mooie harmonische sfeer.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Stilbiet is niet giftig, ze kan niet tegen water