Smaragd

Smaragd

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Smaragd op het Hartchakra.

Herkomst

Smaragd is een groene variant van het mineraal Beryl. Chroom en soms Vanadium bepalen de kleur. Hoe helder de kleur groen hoe hoger de kwaliteit en de prijs. Smaragd groeit in wanden van holtes en in kleine gangen van Pegmatiet.

Ze wordt gevonden in Afrika, India, Pakistan en Afghanistan.

De werking van Smaragd

Smaragd is een kalmerende steen bij malende gedachten. Wanneer je veel last hebt van wisselende stemmingen helpt ze deze te temperen, ook tegenslagen weet je makkelijker te overwinnen. Ze leert je meer plezier te krijgen in je leven en dat je met meer tevredenheid mag gaan leven. Uiteindelijk zal Smaragd je leren om meer in evenwicht te gaan leven.

Ze maakt je helder van geest en ze helpt je je analytisch vermogen te vergroten en het lukt je beter om te anticiperen op de volgende stap.

Wanneer je helderziende gaven hebt kan Smaragd je helpen deze verder te ontwikkelen.

Ze trekt liefde, overvloed en harmonie aan in je leven. Ze bevorderd vriendschappen en trekt relaties aan.

Samen kom je verder

Smaragd en Angeliet kan een fijne combinatie zijn wanneer je je snel uit het veld geslagen voelt. Angeliet kalmeert je wanneer je vaak heftige emoties voelt of wanneer je je psychisch snel belast voelt. Smaragd helpt de wisselende stemmingen te temperen en tegenslagen kun je makkelijker aan. Uiteindelijk zal Smaragd hepen om meer evenwicht te brengen in je leven.

Invloed van Smaragd op het Hartchakra

Smaragd past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Smaragd bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Smaragd is niet giftig en kan tegen water