Sfaleriet

Sfaleriet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Sfaleriet op het Wortelchakra.

Herkomst

Sfaleriet wordt ook wel zinkblende genoemd. Het mineraal bestaat uit zinksulfide, ijzer en Cadmium.

Omdat Sfaleriet een zacht Mineraal is, is het niet geschikt om er sieraden mee te maken. De kleuren kunnen variƫren van doorzichtig tot wit, wanneer het veel ijzer bevat kan het ook de kleuren bruin, grijs, zwart, paars hebben. Sfaleriet komt voor in Belgiƫ, Spanje en Mexico.

De werking van Sfaleriet

Sfaleriet kan je Kruinchakra en je Wortelchakra in balans brengen. Sfaleriet zorgt ervoor dat de energie van een te open Kruinchakra wordt afgevoerd. Hierdoor zal de energie van het Wortelchakra toenemen omdat Sfaleriet een aardende energie afgeeft die je met beide benen weer op de grond zet. Is het glas vaak halfleeg in plaats van halfvol dan helpt Sfaleriet je om weer de zonnige kant van een situatie in te zien. Dit kan je weer levenslustig maken en vitaal. Ook nemen je zelfvertrouwen en eigenwaarde toe.

Samen kom je verder

Zonnesteen en Sfaleriet kunnen goed samen gaan wanneer je vaak te pessimistisch bent en wat negatiever bent ingesteld. Zo laat Sfaleriet je de zonnige kan van de situatie in te zien. Beide mineralen zorgen ervoor dat je weer levensvreugde ervaart en positiever in het leven gaat staan.

Invloed van Sfaleriet op het Wortelchakra

Sfaleriet past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Sfaleriet in je woonkamer plaatsen

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Sfaleriet is niet giftig en kan niet tegen water.