Roze Amethist Argentinie

Roze Amethist

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Roze Amethist op het Hartchakra.

Herkomst

Roze Amethist is een vrij nieuwe ontdekking die nog niet zo lang geleden (2018) gevonden is in Argentinië in de heuvels van Patagonië.

Roze Amethist wordt gevormd in kleine geode 's. De roze kleur komt doordat er Hematiet zit in de kwarts. Ook bestaat ze uit insluitingen van Calciumsulfaat.

Roze Chalcedoon plakken of torens worden meestal ook onder de handelsnaam Roze Amethist verkocht. Echter is dit geen echte Roze Amethist maar dus Roze Chalcedoon die in Brazilië wordt gevonden. De echte Roze Amethist komt alleen uit Patagonië en wordt nergens anders gevonden. Je kunt ook duidelijk het verschil zien van beide mineralen qua mineraalvorming.

De werking van Roze Amethist

Ze is aardend van karakter en laat je weer zelfliefde voelen. Ze zorgt voor evenwicht tussen het hoofd en het hart waardoor ze je oprecht en eerlijker maakt. Ze is een krachtige steen met een lief karakter en dit laat ze je ook voelen. Voel hoe ze je kan helpen om liefdevol, maar krachtig en met kalmte en ontspanning door het leven te gaan.

Samen kom je verder

Roze Amethist kan goed samengaan met Rozenkwarts. Beide laten ze je weer zelfliefde voelen. Het verschil is dat Rozenkwarts minder aardend van karakter is.

Invloed van Roze Amethist op het Hartchakra

Roze Amethist past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Roze Amethist in je woonkamer neerleggen. Ze is een poreuze steen en daardoor moeilijk om bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, kinderen vanaf 5 jaar

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Roze Amethist is niet giftig, kan niet tegen water en pas op met UV licht zoals de zon.