Rookkwarts

€ 169,99

Niet op voorraad

Rookkwarts

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Rookkwarts op het Wortelchakra.

Herkomst

Rookkwarts bestaat uit kwarts. Rookkwarts kan bruin, doorschijnend of bijna zwart van kleur zijn. Wanneer de Rookkwarts bijna zwart van kleur is wordt deze ook wel Morion genoemd.

De kleur wordt bepaald door verhitting. Wanneer kwarts wordt verhit of bestraald in de aarde zelf kan dit een bruinachtige kleur krijgen. Wanneer het daarna nog door verhit wordt, wordt het Citrien.

Zo kan Rookkwarts en Citrien ook samenkomen in een steen. Dit wordt dan Smokey Citrien genoemd.

Rookkwarts wordt gevonden in Brazilië, Rusland, Mexico, India, Ierland, Afghanistan, Zimbabwe en de Verenigde Staten.

De werking van Rookkwarts

Rookkwarts is een aardende en zuiverende steen en helpt om slechte gewoontes en destructieve patronen te doorbreken. Ze helpt je te ontdoen van angst en stress. Ze helpt je te ontspannen en los te laten en het te nemen zoals het is.

Wanneer je toe bent aan een nieuw begin of verandering in je leven dan is Rookkwarts een goede ondersteuner om dit te realiseren.

Samen kom je verder

Rookkwarts kan een leuke toevoeging zijn aan de gouden driehoek. Haar kracht in de gouden driehoek: Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal is de ontspannende werking.

Invloed van Rookkwarts op het Wortelchakra

Rookkwarts past voornamelijk bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Rookkwarts bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting, ring of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen. Je kunt Rookkwarts ook goed in je woonkamer zetten samen met bijvoorbeeld de gouden driehoek

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Rookkwarts is niet giftig, kan tegen water maar pas op met UV licht.