Rhodochrosiet

€ 16,95

Op voorraad

Rhodochrosiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Rhodochrosiet op het Hartchakra.

Herkomst

Rhodochrosiet bevat mangaan en carbonaat en witte calciet. Ze is een mangaanspaat. Ze heeft een prachtige kleur roze met mooie roze en witte lijnen. Het Mangaan gehalte in het mineraal zorgt voor de roze tot rode kleur dus hoe hoger het Mangaan gehalte hoe donkerder roze tot rood ze kleurt.

Ze komt voor in Roemenië en de Verenigde Staten.

De werking van Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een echte EHBO steen omdat ze je eigenliefde weer laat groeien en stelt je ook weer open voor de liefde. Zodat je de wereld weer met vertrouwen en liefd tegemoet kan zien. Ze laat je op een zachte en milde manier naar jezelf kijken wanneer je teveel oordelen en valse negatieve overtuigingen over jezelf hebt. Ze is een heler van trauma’s. Een hele liefdevolle steen die je veel vreugde geeft.

Ze helpt je ook om beter om te leren gaan wanneer je angsten hebt.

Voor kinderen is het ook een liefdevolle en beschermende steen. Wanneer kinderen nachtangsten hebben kan het fijn zijn als ze Rhodochrosiet naast hun bed hebben liggen.

Samen kom je verder

Rhodochrosiet kan goed samen gaan met Rozenkwarts. Beide laten je eigenliefde weer groeien en laten je ook weer liefde voelen voor anderen.

Invloed van Rhodochrosiet op het Hartchakra

Rhodochrosiet past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Rhodochrosiet bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting, ring of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen en Kinderen alleen op nachtkastje

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Rhodochrosiet is niet giftig en maar kan niet tegen water.