Prehniet

Prehniet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Prehniet op het Hartchakra.

Herkomst

Prehniet bevat Calcium, Aluminium en Silicaat en behoort tot de inosilicaten. Ze kan wit, grijs, geel en geelgroen van kleur zijn. Ze wordt gevonden in granieten, syenieten en gneisen.

Ze wordt onder andere gevonden in Duitsland.

De werking van Prehniet

Wanneer je veel stress, onrust, malende gedachten en spanning ervaart zal Prehniet je helpen om het hoofd rustiger te maken. Zodra je hoofd wat rustiger is zul je zien dat het ook weer helder wordt en je alles beter kan overzien.

Door spanning en stress en negatieve gedachten kan je aura wat dunner worden, Prehniet beschermt je aura.

Prehniet helpt je om in het hier en nu te zijn en om dingen te accepteren zoals ze zijn. Ze laat je gedachten komen en gaan zonder dat je het gevoel hebt hier iets mee te moeten. Ze kan je laten inzien dat je blokkerende gedachten niet helpend zijn en helpt je om hierin te groeien.

Samen kom je verder

Prehniet wordt vaak samen gevonden met Epidoot. Beide mineralen zorgen voor rust bij malende gedachten. Epidoot zorgt voor meer balans mentaal en fysiek en Prehniet maant je weer tot rust. Beide mineralen leren je om dingen los te laten. Waar Epidoot je realistisch naar de zaken laat kijken zorgt Prehniet ervoor dat je zaken beter kan overzien.

Een perfecte combinatie om je psychische welzijn te verbeteren en te leven in het hier en nu en te ‘zijn’.

Invloed van Prehniet op het Hartchakra

Prehniet past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Prehniet bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Prehniet is niet giftig en kan tegen water