Onyx

€ 23,95

Op voorraad

Onyx

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Onyx op de verschillende Chakra’s

Herkomst

Onyx is een kwartsvariant en familie van de Agaat. Onyx wordt gevonden in Mexico, Verenigde Staten, Rusland, Brazilië en Zuid Afrika. Onyx kan de kleuren, zwart, grijs, geel, rood, bruin en blauw hebben.

Zwart met Witte Onyx is familie van de Agaatsoorten. Zwarte Onyx heeft zwarte en witte lagen/ banden.

Blauwe Onyx is een nieuwe vondst en ze behoort ook tot de Agaatsoorten.

De werking van Onyx

Zwarte Onyx geeft je de doorzettingsvermogen die je mist. Wanneer je je snel laat overhalen of laat leiden door de meningen van andere mensen dan kan Onyx je helpen om hier minder beïnvloedbaar voor te zijn en ze helpt je om meer je eigen weg te volgen.

Blauwe Onyx helpt je logisch, nuchter en realistisch te denken. Wanneer je concentratieproblemen hebt ondersteund blauwe Onyx je om je beter te kunnen concentreren. Wanneer je je snel laat overhalen of laat leiden door de meningen van andere mensen dan kan Onyx je helpen om hier minder beïnvloedbaar voor te zijn en ze helpt je om meer je eigen weg te volgen.

Samen kom je verder

Onyx en Lepidoliet helpen je beide om minder beïnvloedbaar te zijn voor meningen van andere mensen. Beide zullen ze je ondersteunen om je eigen weg te gaan volgen.

Invloed van Onyx op de verschillende Chakra’s

Zwarte Onyx past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Blauwe Onyx past bij het Keelchakra. Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Leuke weetjes

- Je kunt Onyx bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting, ring of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra en Keelchakra

- Onyx is niet giftig en kan niet tegen water.