Malachiet

€ 20,00

Op voorraad

Malachiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Malachiet op het Hartchakra.

Herkomst

Malachiet is een kopercarbonaat. De groene kleur in het mineraal ontstaat door koper en water. Malachiet en Azuriet worden vaak samen gevonden. Het verschil in de samenstelling is dat Malachiet water bevat en Azuriet niet. Wanneer het water in de Malachiet verdampt dan wordt de kleur blauw en is het Azuriet.

Let er wel op dat Malachiet licht giftig is. Het is niet raadzaam om deze op de huid te dragen.

De werking van Malachiet

Wanneer je emotioneel niet in balans bent kan ze je meer rust geven. Ook helpt ze je om blokkades die je hebt op emotioneel vlak op te heffen, die bijvoorbeeld zijn ontstaan door een trauma. Je levensenergie kan weer kan gaan stromen. Wanneer je haar op je nachtkastje legt kan zij je helpen om nachtmerries te doen verdwijnen.

Samen kom je verder

Wanneer je Malachiet gebruikt om door trauma ontstane blokkades op te heffen dan kan dit heftig zijn. Zwarte Toermalijn kan je helpen om te blijven aarden zodat je niet met malende gedachten blijft rondlopen. Ze brengt balans in lichaam en geest. Ze ontdoet je van negatieve energie. Zo blijf je in balans en kun je de verwerking van wat je is overkomen aan.

Invloed van Malachiet op het Hartchakra

Malachiet past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Malachiet bij je dragen in vorm van een een trommelsteen of handsteen zorg er wel voor dat je het niet direct op de huid draagt.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Malachiet is licht giftig en is daarom niet geschikt voor kinderen en huisdieren. Maak er daarom ook geen edelsteenwater mee. Pas sowieso op met water. En draag Malachiet niet direct op de huid.