Maansteen (soorten)

Maansteen

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Maansteen op de verschillende Chakra’s.

Herkomst

Maansteen bestaat uit Natrium, Kalium, Aluminium en Silicaat. Maansteen kan verschillende kleuren hebben zoals grijs, wit, perzikachtig, groen, bruin en blauw.

Maansteen bestaat uit de veldspaten Orthoklaas en Albiet. Maansteen wordt gevonden in Australie, Mexico, Madagskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India en Sri Lanka.

Maansteen kan niet goed tegen water en UV-straling (zonlicht)

De werking van Maansteen

De maansteen is een steen die de vrouwelijke energie vertegenwoordigd. Ze helpt je bij het uiten van je emoties en het leren begrijpen waarom je doet zoals je doet. Ze geeft hoop en puurheid. De Maansteen is verbonden met de energie van de Maan. Voel de diepe connectie.

Er bestaan verschillende soorten Maansteen die naast de algemene energie ook hun eigen energie hebben.

Zwarte Maansteen: Ze versterkt je intuïtie en zelfinzicht en innerlijke kracht. Ze laat naar boven komen wat niet zo fraai is aan jezelf zodat je dit kunt gaan helen. Ze heeft een sterke connectie met de Maan.

Groene Maansteen: laat je weer eigenliefde voelen en ook de liefde voor een ander. Wanneer je moeite hebt met medeleven of compassie tonen helpt de groene Maansteen jou hierbij.

Perzik Maansteen: Ze leert je om jezelf kwetsbaar op te stellen waardoor er een stroming kan ontstaan van groei, zelfrespect en vergroten van je eigenwaarde. Door deze groei sta je sterker in je schoenen bij het omgaan met onrust en stress. Gevoelige mensen en kinderen kunnen veel baat hebben bij deze fijne zachte energie.

Regenboog Maansteen: Ze heeft dezelfde energie als de Labradoriet echter is zij zachter van karakter. Waar Labradoriet duidelijk en onomstotelijk aanwezig is, is de Regenboog Maansteen subtieler en liever van aard. Hierdoor is Regenboog maansteen geschikter voor kinderen dan de 'gewone' Labradoriet. Daarnaast staat ze je bij tijdens periodes van transformatie. Ze versterkt je intuitie en leert je te vertrouwen op je gevoel. Tijdens volle Maan helpt ze je om beter te kunnen slapen. Ze ondersteunt je om inzicht te krijgen.

Samen kom je verder

De verschillende maanstenen passen goed bij elkaar vanwege haar vrouwelijke energie. Samen bundelen ze hun krachten om je weer eigenliefde, innerlijke kracht, kwetsbaarheid en bescherming te laten voelen.

Invloed van Maansteen op het Chakra

Zwarte Maansteen past bij het Wortel Chakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Groene Maansteen past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

De Perzik Maansteen past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Regenboog Maansteen past bij het Wortelchakra gezien de energie waar de Regenboog Maansteen voor staat. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Maansteen bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen. Maar ook in je woning neerleggen

- Geschikt voor: Volwassenen. Kinderen vanaf 6 jaar alleen Regenboog Maansteen

- Hoofdchakra: afhankelijk van kleur

- Maansteen is niet giftig, pas op met water en UV licht.