Labradoriet

Labradoriet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Labradoriet op het Wortelchakra.

Herkomst

Labradoriet bestaat uit; aluminium, natrium, tectosilicaat en calcium en behoort tot de veldspaat familie.

Labradoriet wordt gevonden in Mexico, Australië, Madagaskar, Rusland, Verenigde staten, Rusland en Finland.

De werking van Labradoriet

Veel sensitieve mensen voelen de energie van anderen mensen. De energie van een ander kan je leegtrekken waardoor je ongemerkt uitgeput raakt. Labradoriet kan je hierin beschermen door als het ware een schild op te trekken zodat deze energie niet bij je kan komen.

Labradoriet is dus bij uitstek een goede steen om mee te nemen naar grote evenementen of wanneer je de stad in gaat of tijdens een avondje uit waar je veel mensen tegenkomt.

Ook kinderen die sensitief zijn kunnen zich veel aantrekken van wat er in de wereld gaande is en hoe anderen over hen denken. Soms vinden ze het lastig om daardoor een plekje te vinden in deze wereld. Voor kinderen zou ik de Witte Labradoriet (Regenboog Maansteen) adviseren. Deze heeft dezelfde werking als de Labradoriet, alleen is deze energetisch iets zachter, subtieler en liever.

Labradoriet stimuleert ook je creativiteit.

Samen kom je verder

Labradoriet kan goed samen gaan met Zwarte Toermalijn. Waar Labradoriet je eigen energie beschermd voor andermans energieën zal Zwarte Toermalijn je beschermen tegen negatieve energieën en positieve ionen. Beide mineralen zorgen ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan.

Invloed van Labradoriet op het Wortelchakra

Labradoriet past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Labradoriet bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Oudere Kinderen vanaf 10 jaar. Voor jongere kinderen Regenboog Maansteen.

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Labradoriet is niet giftig