Jade

Jade

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Jade op het Hartchakra.

Herkomst

Jade is een overkoepelende naam voor de twee mineralen nefriet en jadeiet.

In de Chinese cultuur werd Jade gezien als een waardevolle steen die boze krachten weert. Alleen gepolijst werd als waardevol gezien.

Jade kan verschillende kleuren hebben en dit is afhankelijk zijn van de samenstelling van de insluitingen in het mineraal. Ze kan groen, bruin, zwart, wolkenwit van kleur zijn. En wordt gevonden in Myanmar, China, Rusland, Australiƫ en Nieuw-Zeeland.

De werking van Jade

Jade is een lieve zachte energie die je blij en levenslustig maakt, maar ook rust brengt en balans doordat ze je ondersteunt om irritaties en negatieve gedachten en emoties lost te laten. Voel je onrust dan kan ze je gedachten tot rust manen. Ze is een fijne troost steen wanneer je verdriet ervaart bij het verlies van iemand die je hebt moeten loslaten.

Ze laat je jou zelfredzaamheid vergroten. Ze staat voor het aantrekken van geluk en voorspoed.

Jade kan je ondersteunen om bewustere keuzes te maken in voeding.

Samen kom je verder

Jade en Citrien kunnen goed samen gaan. Beide mineralen trekken geluk en voorspoed aan en maken je vrolijk en blij. Citrien laat de levenslust weer terugkeren en Jade je waardigheid. Samen vormen ze een echte boost voor je geluk, voorspoed, harmonie en je gemoedstoestand.

Invloed van Jade op het Hartchakra

Jade past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Jade bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Jade is niet giftig. Ze kan slecht tegen fel UV licht. Ze kan tegen water.