Hematiet

Hematiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Hematiet op het Wortelchakra.

Herkomst

Hematiet is roodbruin tot zwartgrijs van kleur en is een mineraal die bestaat uit IJzeroxiden. Ze heeft een metaalachtige glans.

Hematiet wordt gevonden in Italiƫ, Australiƫ, Braziliƫ, Mexico en Canada.

De werking van Hematiet

Hematiet is een hele aardende en een zeer beschermende steen, want met Hematiet kun je een blokkade opwerpen (een soort van schild) tegen slechte en negatieve energie. Deze slechte en negatieve energie laat ze afvloeien naar de aarde. Zo kun je blokkades opwerpen door bijvoorbeeld muren of deuren af te zetten door middel van Hematiet bij de deur of muur te leggen zodat slechte of negatieve energie geen kans krijgt.

Heb je malende gedachten of ben je onrustig dan kan Hematiet dit absorberen en gedachten laten harmoniseren.

Ze kan je ondersteunen de strijd tegen verslavingen te winnen of gedragspatronen te verbreken.

Samen kom je verder

Hematiet kan goed samen met Toermalijn. Samen vormen ze een goed team dat je beschermt tegen slechte en negatieve energie. Daarnaast laten beiden je met de beentjes op de grond staan.

Invloed van Hematiet op het Wortelchakra

Hematiet past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en teveel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Hematiet bij je dragen in vorm van een hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Hematiet is niet giftig. Ze kan niet tegen water gezien ze ijzer bevat en dus kan roesten.