Granaat

Granaat

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Granaat op het Sacraalchakra.

Herkomst

Granaat is een mineraal die groeit in een kubusvorm. Granaat bestaat uit Ijzer, Calcium, Magnesium, Aluminium, Chroom, Mangaan en Titanium. Granaat kan rood, bruinrood, roze, groen, geelgroen, zwartbruin, zwart of kleurloos zijn.

Granaat wordt gevonden in Madagaskar, India, Pakistan, Rusland, Sri Lanka, Tanzania, Braziliƫ en Canada.

De werking van Granaat

Ben je oververmoeid en kan je wel wat energie gebruiken. Voel je je uitgeput? Dan helpt Granaat je hierbij. Ze geeft je de energie en de vitaliteit die je op dat moment nodig hebt maar ook het doorzettings- uithoudingsvermogen en de wilskracht om hetgeen te volbrengen. Ook op mentaal vlak zal ze je ondersteunen om beperkende gedachten en overtuigingen te niet te doen. Dit maakt haar een goede steen om te dragen tijdens het sporten.

Granaat werkt op je energieniveau waardoor het vreugde geeft maar je ook moedig maakt. Ook laat ze je optimistisch in het leven staan.

Samen kom je verder

Wanneer je in een dipje zit van neerslachtigheid en futteloosheid zijn Carneool en Granaat een echte power combinatie. Waar Carneool je kracht en power geeft zal Granaat je moed en doorzettingsvermogen, energie en uithoudingsvermogen geven. Deze twee combinaties zijn ook fijn tijdens het sporten.

Invloed van Granaat op het Sacraalchakra

Granaat past bij het Sacraalchakra. Wanneer je een open Sacraalchakra hebt dan heb je genoeg levensenergie en passie. Daarnaast ben je creatief en voel je je vrij en heb je geen moeite om jezelf op de eerste plek te zetten. Wanneer je een gesloten Sacraalchakra hebt dan vind je het moeilijk om doelen te stellen en ook weet je niet goed wat je wilt in het leven. Je bent onzeker en je kunt seksuele problemen ervaren.

Leuke weetjes

- Je kunt Granaat bij je dragen in vorm van een hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Sacraalchakra

- Granaat is niet giftig.

- Je kunt Granaat beter niet in je slaapkamer neerleggen omdat Granaat inwerkt op je energieniveau.