Fuchsiet

Fuchsiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Fuchsiet op het Hartchakra

Herkomst

Fuchsiet is een groene variant van Muscoviet. Het mineraal heeft een hoog chroom gehalte.

Fuchsiet wordt gevonden in Brazilië.

De werking van Fuchsiet

Luister je meer naar je verstand dan naar je gevoel? Dan kan Fuchsiet je helpen om meer naar je intuïtie te luisteren omdat ze je 'onderbuik gevoel' versterkt. Deze steen is een goede steen voor hoogsensitieve personen die veel voelen van een ander waardoor ze overprikkeld raken door de energie van de ander. Ze werkt dan als een soort schild zodat je deze energie niet in je op gaat nemen. Echter sluit Fuchsiet je niet helemaal af van de ander, maar ga je niet mee in deze energie.

Fuchsiet zorgt dat je milder voor jezelf wordt en accepteert dat fouten maken erbij hoort. Hierdoor kan je eigenwaarde groeien en zorgt het voor meer ontspanning in je leven, doordat je er luchtiger naar kunt kijken. Fuchsiet laat je ook zien hoe anderen met je omgaan en hoe jij met anderen omgaat zodat je inzicht krijgt of de relatie wel gelijkwaardig is. Je kunt op deze manier leren of je meer grenzen moet stellen en minder een slachtofferrol moet aannemen.

Samen kom je verder

Fuchsiet wordt ook wel vaak gevonden samen met Robijn. Dit is niet voor niets want zij versterken elkaars eigenschappen. Waar Fuchsiet je weer laat luisteren naar je gevoel en naar je intuïtie en je eigenwaarde weer laat groeien zal Robijn je kracht geven en moed. Daarnaast trekt Robijn succes en voorspoed aan.

Invloed van Fuchsiet op het Hartchakra

Fuchsiet past bij het Hart chakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Fuchsiet bij je dragen in vorm van een hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen maar ook neerzetten je woonkamer

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Fuchsiet is niet giftig, ze kan niet goed tegen water, pas hier dus mee op.