Chrysocolla

Chrysocolla

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Chrysocolla op het Hartchakra.

Herkomst

Chrysocolla kan groen, blauw, blauwgroen en/of bruin van kleur zijn. Chrysocolla bestaat uit koper, aluminium en silicaat en wordt voornamelijk gevonden in Mexico, Chili, Peru, Canada, Zuid-Afrika, Rusland, Moldavië, Duitsland, Engeland, Roemenië en Frankrijk.

Chrysocolla is een zacht mineraal en is lastig om in sieraden te verwerken. Sieraden zijn dus zeldzaam. In sieraden verwerken ze veel silicaat zodat de steen harder wordt en beter verwerkt kan worden tot een sieraad.

De werking van Chrysocolla

Chrysocolla is een goede steen wanneer je emoties diepe dalen en hoge pieken kennen. Ze brengt je meer evenwicht, balans en zelfinzicht waardoor je meer ontspanning ervaart. Ze laat je spiegelen en begrijpen waarom je deze heftige emoties hebt, zodat je terug kan naar de kern van de pijn en deze kan helen. Dit zorgt ervoor dat je ook evenwichtiger in het leven gaat staan en dit zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Samen kom je verder

Chrysocolla en Malachiet worden ook samen gevonden en zijn daardoor ook een goede combinatie. Beide kun je ook goed combineren met Zwarte Toermalijn.

Wanneer je Malachiet gebruikt om door trauma ontstane blokkades op te heffen dan kan dit heftig zijn. Chrysocolla kan je meer in evenwicht brengen wanneer je trauma’s te verwerken hebt.

Zwarte Toermalijn kan je helpen om te blijven aarden zodat je niet met malende gedachten blijft rondlopen. Ze brengt balans in lichaam en geest. Ze ontdoet je van negatieve energie. Zo blijf je in balans en kun je de verwerking van wat je is overkomen aan.

Een krachtig trio!

Invloed van Chrysocolla op het Hartchakra

Chrysocolla past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Chrysocolla bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting, ring of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Chrysocolla is niet giftig en kan niet tegen water.