Chalcedoon

Chalcedoon

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Chalcedoon op de Chakra’s.

Herkomst

Chalcedoon is een half edelsteen en bestaat uit kwarts. De kleur kan wit, lichtblauw met strepen zijn. Chalcedoon wordt ook gevonden in de kleuren roze, rood, bruin, licht groen en koperbruin. Ze wordt gevonden in Brazilie, Madagaskar, Uruguay en India.

De werking van Chalcedoon

Blauwe Chalcedoon helpt je bij het uitspreken maar ook bij het goed luisteren naar de ander. Zodanig leren luisteren dat je ook doorziet wat de ander precies bedoelt zonder het direct te zeggen. Ze helpt je oplossingen te vinden in moeilijke situaties en ook om verbindingen te zien en te maken tussen mensen met tact. Door blauwe Chalcedoon bij je te dragen zul je het makkelijk vinden om je rustig te kunnen uitspreken en helder te communiceren wat bijvoorbeeld ook fijn is tijdens een vergadering of presentatie.

Roze Chalcedoon uit Brazilië wordt ook wel verkocht onder de handelsnaam ‘Roze Amethist’, echter is het Roze Chalcedoon. Ze brengt je hartchakra in balans zodat je weer liefde kunt gaan voelen. Ze ondersteunt je om dingen los te kunnen laten en meer vrede en acceptatie te hebben met hoe het leven is. Ze kan je mediamieke gaven helpen vergroten.

Samen kom je verder

Wanneer je bijvoorbeeld moet spreken in het openbaar voor je werk dan is Aquamarijn en blauwe Chalcedoon een goede combinatie. Beide geven ze ondersteuning om je goed uit te spreken.

Blauwe Chalcedoon en blauwe Fluoriet gaan ook goed samen. blauwe Fluoriet helpt je rationeel te denken en verbetert het analytisch vermogen, zodat je dingen beter kan overzien en daardoor beter kan overbrengen qua communicatie. Daarnaast helpt Blauwe Fluoriet je om informatie beter te verwerken.

Beide helpen je verbanden te leggen. Waarbij blauwe Chalcedoon je helpt om vervolgens bruggen te bouwen tussen mensen met tact. Waarbij je goed leert luisteren naar anderen en je ook beter en rustiger kunt uitspreken.

Een mooie combinatie als het gaat om communicatie skills.

Roze Chalcedoon gaat goed samen met Rozenkwarts. Beide openen je hart weer voor liefde.

Invloed van Chalcedoon op de Chakra's

Blauwe Chalcedoon past bij het Keelchakra. Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Roze Chalcedoon past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Chalcedoon bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting, ring of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen (alle leeftijden)

- Hoofdchakra: Keelchakra en Hartchakra

- Chalcedoon is niet giftig en kan niet tegen water.