Celestien

Celestien

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Celestien op het Kruin, Voorhoofd en Keelchakra.

Herkomst

Celestien kan variëren in kleur zoals: kleurloos, geel, rood tot licht, hemelsblauw en donkerblauw. Celestien wordt gevonden in sedimentaire gesteenten en in evaporieten. Het moedergesteente van de Celestien is heel broos. Dit betekent dat Celestien niet tegen water kan. Dan brokkelt en verpulvert de moedergesteente af. Celestien kan ook niet tegen UV-licht (zonlicht). Celestien wordt gevonden in Egypte, Mexico, Peru, Madagaskar, Polen en Groot-Brittannië. Een leuk weetje is dat Celestien ook in de Steengroeve in Winterswijk is gevonden, hier niet ver vandaan.

De werking van Celestien

Celestien wordt ook wel de engelensteen genoemd, omdat de steen je in contact kan brengen met engelen.

Celestien helpt je bij het begrijpend lezen. Ze helpt je je doelen te verwezenlijken, doordat je beter je focus hier op kan leggen. Celestien maakt je ook meer geconcentreerd, kritischer en opmerkzamer.

Celestien in je woonkamer is een toevoeging voor de kalmte en rust in je woonkamer. Ze brengt een opgewekt humeur.

Celestien in je slaapkamer zorgt ervoor dat je goed slaap. De trilling van de Celestien kan als intens worden ervaren in de slaapkamer. Mocht je hoofdpijn ervan krijgen, leg de Celestien dan iets verder van je bed vandaan. Het kan namelijk zijn dat je even moet wennen aan de intense trilling van de Celestien. Celestien is ook zeer geschikt in een kinderslaapkamer wanneer een kind slecht of onrustig slaapt.

Samen kom je verder

Voor een goede nachtrust is het heel fijn om in je slaapkamer een trio te hebben liggen van Amethist, Celestien en Bergkristal. Amethist zorgt voor de rust en tegen slapeloosheid, Celestien zorgt ervoor dat je goed slaapt en Bergrkistal zorgt voor de zuiverheid en versterkt de werking van de Amethist en de Celestien. Slaap lekker!

Invloed van Celestien op de verschillende Chakra’s

Celestien past bij het keel, voorhoofd (derde oog), en je kruin chakra.

Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Een open Kruinchakra zorgt ervoor dat je je onderdeel voelt van een groter geheel en je hebt vertrouwen in het Universum. Het Kruinchakra verbind je met het grotere geheel. Wanneer je Kruinchakra gesloten is kun je je ongeliefd voelen en het gevoel hebben dat de wereld tegen je is.

Het Voorhoofdchakra (derde oog) geeft toegang tot jouw innerlijke wijsheid en stelt je in verbinding met je onderbuik gevoel. Waardoor je meer vertrouwd en luistert naar je intuïtie. Je kunt leven naar je doelen en neemt verantwoordelijkheid voor situaties die op je pad komen. Is je Voorhoofdchakra gesloten dan ervaar je meer stress en heb je een gesloten houding. Je kunt moeilijk reflecteren op je zelf en zoekt vaak de schuld bij de ander.

Leuke weetjes

- Je kunt Celestien bij je dragen in vorm van een trommelsteen of in je woonkamer neerzetten als ruwe variant

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen (alle leeftijden)

- Hoofdchakra: Keelchakra, Voorhoofdchakra, Kruinchakra

- Celestien is niet giftig, kan niet goed tegen UV licht