Bloodstone (Heliotroop)

Bloodstone

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Bloodstone (Heliotroop) op het Wortelchakra.

Herkomst

Heliotroop, ook wel (African) Bloodstone genoemd is een kwarts variant die behoort tot de Chalcedonen. Het is een groene steen met rode vlekken. De rode vlekken komen tot stand door ijzeroxide.

African Bloodstone wordt gevonden in Afrika, Brazilië en India op het schiereiland Kathiawar.

Dragon Bloodstone heeft meer groene Epidoot in zich en Piemontiet en wordt gevonden in Australie en Zuid Afrika.

De werking van Bloodstone

African Bloodstone brengt balans in je leven en is een steen die je weer met beide voeten op de grond laat staan. Wanneer je moeite hebt om jezelf te beheersen en je woede en/of agressie voelt opkomen dan helpt ze je om je te leren beheersen en kalmeren.

Dragon Bloodstone ondersteunt je bij het uiten van je creativiteit. Ze zorgt voor persoonlijke groei en focus. De dieprode kleur staat voor het ontwaken van het vuur in jezelf om je fysieke kracht, moed en vertrouwen en focus te vergroten. Dragon Bloodstone helpt je weer ontdekken wie je bent, helpt jezelf te helen en jezelf weer lief te hebben. Vroeger werd deze steen aan soldaten meegegeven als Talisman om hun leven te beschermen. Dragon Bloodstone staat ook voor gerechtigheid.

Samen kom je verder

African Bloodstone gaat goed samen met Howliet. Beide mineralen laten je woede en boosheid weer onder controle krijgen.

Dragon Bloodstone kan goed samen gaan met Labradoriet. Beide mineralen stimuleren je creativiteit. Waar Labradoriet je angst vermindert en doorzettingsvermogen geeft zal je met Dragon Bloodstone weer leren wie je bent en dat je er mag zijn. Beide geven je kracht en zelfvertrouwen.

Invloed van Bloodstone op het Wortelchakra

African Bloodstone past bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Dragon Bloodstone past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Bloodstone bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Wortelchakra en Hartchakra

- Bloodstone is niet giftig maar kan niet goed tegen water en pas op met UV licht.