Aventurijn

€ 11,00

Op voorraad

Aventurijn

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Aventurijn op de verschillende Chakra’s.

Herkomst

Aventurijn is een kwarts en kan groen, blauw, oranje-geel tot rood-bruin van kleur zijn. De glinsteringen die in het mineraal kunnen zitten komen van mineraalinsluitingen.

Aventurijn wordt gevonden in Rusland en China.

De werking van Aventurijn

Heb je ondersteuning nodig bij het verwerken van emoties dan kan Aventurijn je goed ondersteunen. Wanneer je van nature wat sneller driftig en vurig van karakter bent dan brengt Aventurijn je wat meer innerlijke rust en meer balans in je emoties.

Gevoelige, vaak hoogsensitieve, kinderen die prikkelverwerking moeilijk vinden uiten dit vaak door onrust en door druk gedrag. Groene Aventurijn kan helpen om ze meer rust te geven en om hun eigenheid weer terug te vinden en hier bij te blijven.

Naast de groene Aventurijn bestaat er ook nog de geel/oranje variant. Deze variant geeft je meer ontspanning en maakt je vrolijk naast de energetische werking die Aventurijn in zijn algemeenheid heeft.

Rood/Bruine variant van Aventurijn maakt je actief. Je kan meer wilskracht ervaren wanneer je deze variant bij je draagt. Ze moedigt je creativiteit aan en je doorzettingsvermogen om deze creativiteit tot uiting te brengen.

De blauwe variant van Aventurijn kan je helpen bij het doorbreken van gewoontes die je moeilijk vindt om aan te passen, maar waarbij verandering wel verstandig is. Ze geeft je de kracht om actie te ondernemen en dit ook vol te houden.

Samen kom je verder

Rozenkwarts en Aventurijn passen goed bij elkaar. Waar Aventurijn je rust geeft en je ondersteunt bij het op zoek gaan naar je eigenheid zal Rozenkwarts je ondersteunen bij het terugvinden van liefde voor jezelf.

Invloed van Aventurijn op het Chakra

Groene Aventurijn past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbinding met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Geel/oranje Aventurijn past bij de zonnevlecht chakra. Wanneer je een open Zonnevlechtchakra hebt dan ben je bewust van jezelf en je omgeving. Je kent geen onzekerheden en je hebt een krachtig voorkomen. Je kent geen faalangst. Wanneer je Zonnevlechtchakra gesloten is kan je faalangst en onzekerheid ervaren. Je kan veel angsten hebben en hebt vaak goedkeuring van anderen nodig.

Rode Aventurijn past ook bij het zonnevlecht chakra.

Blauwe Aventurijn past bij het Keelchakra. Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Leuke weetjes

- Je kunt Aventurijn bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar. Groene Aventurijn voor kinderen vanaf alle leeftijden

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Aventurijn is niet giftig en kan niet tegen UV licht