Aragoniet

Aragoniet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Aragoniet op het Wortelchakra.

Herkomst

Aragoniet wordt gevormd door lage temperaturen dicht tegen het aardoppervlak en ze groeit in naaldvormige kristallen. Dit heet een orthoromibische kristalstelsel. Ze wordt gevonden in grotten, geisers en in lagen kalk en klei in ondiepe zee├źn. Het is een kalksteen en komt voor in de kleuren wit, goud, roze, geel, groen, oranje, rood, bruin. Aragoniet is zelf wit en door toevoegingen van andere componenten kleurt deze.

De werking van Aragoniet

Aragoniet geeft rust en laat je aarden/gronden. Teveel prikkels uit je omgeving kunnen voor overprikkeling zorgen en voor een onstabiel gevoel die gepaard gaat met stress en opwinding . Aragoniet kan helpen om het evenwicht weer te vinden. Ze absorbeert de prikkels uit je omgeving en helpt je te kalmeren van de stress die je door de prikkels hebt ervaren en ze doet dit op een heel liefdevolle en respectvolle manier.

Aragoniet werkt ook helend voor in je huis en kan een baken van rust geven.

Roze Aragoniet: Zorgt voor evenwicht en balans. Wanneer het onrustig om je heen is zul je meer balans en aarding voelen spanningen en emotionele onrust nemen af. Niemand maakt jou gek! Ze vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Samen kom je verder

Een fijne combinatie is Aragoniet met Mosagaat. Waar Aragoniet je helpt om in evenwicht te komen zal Mosagaat je in het hier en nu houden dat weer zorgt voor stabilitiet en balans. Beide hebben ze een rustgevende en ontspannende werking.

Invloed van Aragoniet op het Chakra

De bruine Aragoniet past bij het Wortel Chakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en teveel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

De roze variant van Aragoniet past naast het Wortel Chakra ook bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbinding met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Leuke weetjes

- Je kunt Aragoniet bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen vanaf 5 jaar

- Hoofdchakra: Wortelchakra

- Aragoniet is niet giftig