Apatiet

Apatiet

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Apatiet op het Keelchakra.

Herkomst

Apatiet bestaat uit chloor en fluorhoudende calciumfosfaat met ijzer, mangaan, magnesium en uranium. Ze kan verschillende kleuren hebben zoals groen, wit, blauw en bruin.

Apatiet wordt gevormd in Pegmatieten en wordt gevonden in Sri Lanka, India, Brazilië en de Verenigde Staten.

De werking van Apatiet

Blauwe Apatiet helpt je om beter je grenzen aan te geven en ook om je gevoelens onder woorden te brengen. Voel je je soms lusteloos dan kan blauwe Apatiet je helpen om je energieker en levendiger te voelen. Ook ondersteunt ze je bij het wat gezonder gaan eten wanneer je hier moeite mee hebt. Ben je wat gesloten qua houding dan kan ze je ook helpen om wat socialer te worden. Ze kan je ook bepaalde inzichten geven waardoor je je levensmissie hier op aarde duidelijk wordt en je vervolgens deze levensmissie kan gaan volgen/neerzetten. Emotionele blokkades kan ze helpen opheffen waardoor je ook daadwerkelijk je levensmissie kan gaan volgen.

Samen kom je verder

Apatiet kan goed samen met Aquamarijn. Apatiet laat je beter je gevoelens onder woorden te brengen en Aquamarijn bevordert goede communicatie en ze verheldert de geest waardoor je beter kan uitspreken wat je wilt zeggen. Samen zorgen ze er ook voor dat je je ontspant, energieker en vrolijker voelt.

Invloed van Apatiet op het Keelchakra

Blauwe Apatiet past bij het Keelchakra. Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en je bent beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Leuke weetjes

- Je kunt Apatiet bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Apatiet is niet giftig echter niet geschikt om te gebruiken met water