Aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts

Op deze pagina vind je meer over de herkomst, werking en de invloed van Aardbeienkwarts op het Hartchakra en het Wortelchakra.

Herkomst

Aardbeienkwarts behoort tot de macrokristallijne kwartsfamilie. Ze is een roze rood doorschijnende gespikkelde steen. Ze wordt onder andere gevonden in Kazachstan.

De werking van Aardbeienkwarts

Ze helpt je weer liefde, balans, passie en zelfvertrouwen voelen. Ze is aardend van karakter. Aardbeienkwarts laat je weer krachtig voelen zodat je de obstakels die je in het leven ervaart beter aankunt en beter kunt oplossen. Ze laat je weer genieten van de kleine dingen in het leven. Ze kan je ook verborgen talenten tonen waarvan je niet wist dat je ze had. Daarnaast trekt ze overvloed en geluk aan. Wanneer je de ware nog niet gevonden hebt kan het wel eens zijn dat je door aantrekking van de Aardbeienkwarts de ware kunt vinden.

Samen kom je verder

Aardbeienkwarts kan goed samen gaan met Rozenkwarts. Beide laten je weer liefde voelen en openstaan voor de liefde. Aardbeienkwarts is wel veel aardender van karakter dan Rozenkwarts.

Invloed van Aardbeienkwarts op het Hartchakra en Wortelchakra

Aardbeienkwarts past bij het Hartchakra. Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbinding met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Ze past ook bij het Wortelchakra. Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen en hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

Leuke weetjes

- Je kunt Aardbeienkwarts bij je dragen in vorm van een armband, hanger aan een ketting of door een trommelsteen of handsteen bij je te dragen.

- Geschikt voor: Volwassenen, Kinderen vanaf 5 jaar

- Hoofdchakra: Hartchakra

- Aardbeienkwarts is niet giftig en kan tegen water