Energie Edelstenen, hoe werkt dat?

Energie Edelstenen

Hoe werkt dat nou? De energie van edelstenen en mineralen versus jouw eigen energie

Resonantie

Als je ervan uitgaat en gelooft dat alles energie is, kun je er van uitgaan dat alles een eigen trilling heeft. Die trilling is een vorm van energie. Zo ook edelstenen/ mineralen. Je voelt een trilling en die trilling resoneert. Resonantie betekent “je voelt een trilling, omdat deze bij jou resoneert”.

Entropie

Een menselijk lichaam heeft verschillende trillingen (entropie) omdat we geen vaste vorm hebben en veranderlijk zijn. Zoals je cellen, je hormonen, vitaminen en mineralen huishouding etc. Daarom kan jouw trilling veranderen.

Een steen is een vaste vorm en heeft dus maar 1 trilling.

Bijv. Is de trilling van de steen 1 (laag) en jou trilling is 10 (laag) dan kan het zijn dat de steen niet fijn aanvoelt door de resonantie, maar juist dan kan de steen iets voor je betekenen. Als jij en de steen dezelfde trilling hebben en dus dezelfde resonantie, dan zit je op dezelfde golflengte en dan zal de steen niet veel voor je doen.

De steen kan ook iets voor je betekenen als de steen hoger dan jou resoneert.

Trilling is voor iedereen persoonlijk en dit komt door de resonantie.

Daarom is het belangrijk om stenen te kiezen op gevoel en intuïtie.

Er zijn aspecten van de steen die zorgen voor de bepaalde healing eigenschappen Deze aspecten zijn:

De chemische samenstelling, hardheid en transparantie, de kleur, de grootte.

Chakra’s

De energie van stenen wordt dus onder andere bepaald door de kleur. Kleurentherapie is wetenschappelijk bewezen. Kleuren staan voor een bepaalde chakra.

Hierover kun je meer lezen in de blog "Chakra's":

Stenen ondersteunen je doel/je intentie en de manifestatie.

Een mooie oefening is:

Zet bij je voordeur een leuk schaaltje neer met kleine trommelstenen en kies 's ochtends een steen uit op intuïtie en ook hoe je je voelt. Schrijf in een notitie op hoe je je voelt. (Hoe ben je opgestaan, waar zie je tegenop vandaag, welk chakra is in onbalans vandaag wat ga je doen vandaag, welk doel/intentie heb je en wat wil je manifesteren?

Schrijf aan het eind van de dag op wat de steen jou heeft gebracht en wat het voor je heeft gedaan, wat was er opvallend aan de dag, Wat heeft je verrast?

Zo leer je welke steen wat voor je kan doen.