Chakra's

Chakra’s

Chakra’s Komen voort uit de Indiase cultuur. Chakra betekent wiel van licht.

Wanneer je gelooft dat alles Energie is kun je je voorstellen dat we ook energie punten in ons lichaam hebben

7 Chakra’s

We hebben 7 energie centra (7 chakra’s) in ons lichaam. Deze 7 chakra’s zorgen voor jouw levenskracht. De chakra’s liggen in je aura.

Je kunt je daarom voorstellen dat het belangrijk is om deze is balans te hebben.

Edelstenen/Mineralen

Soms kunnen er in de chakra’s of in je aura blokkades ontstaan door wat je meemaakt in het leven.

Onder andere Edelstenen en Mineralen kunnen ondersteunen om deze blokkades op te heffen.

De 7 Chakra’s resoneren met een kleur. De kleur staat voor de emotie. Denk bijvoorbeeld aan kleuren therapie. De effectiviteit van Kleurentherapie is bewezen.

Zo hebben edelstenen en mineralen ook kleuren en resoneren zij ook met de kleuren van de chakra’s.

Hieronder lees je meer over wanneer een chakra in balans is:

Een open Kruinchakra zorgt ervoor dat je je onderdeel voelt van een groter geheel en je hebt vertrouwen in het Universum. Het Kruinchakra verbindt jou met het grotere geheel. Wanneer je Kruinchakra gesloten is kun je je ongeliefd voelen en het gevoel hebben dat de wereld tegen je is.

Het Voorhoofdchakra (Derde Oog chakra) geeft toegang tot jouw innerlijke wijsheid en stelt je in verbinding met je onderbuik gevoel. Waardoor je meer vertrouwt op en luistert naar je intuïtie. Je kunt leven naar je doelen en neemt verantwoordelijkheid voor situaties die op je pad komen. Is je Voorhoofdchakra gesloten, dan ervaar je meer stress en heb je een gesloten houding. Je kunt moeilijk reflecteren op jezelf en zoekt vaak de schuld bij de ander.

Een open Keelchakra stelt je in staat om je goed te kunnen uitspreken maar ook te leven naar je eigen waarheid. Communicatie gaat je gemakkelijk af. Heb je een gesloten Keelchakra dan vind je het moeilijk om jezelf uit te spreken en ben je beïnvloedbaar voor de meningen van anderen.

Met een open Hartchakra ben je vrolijk, is er de liefde voor jezelf en kun je pure verbindingen met oprechte aandacht aangaan met anderen. Een open Hartchakra is uiteindelijk de basis van alles. Wanneer je Hartchakra gesloten is ervaar je vaak meer boosheid en jaloezie naar anderen toe en vind je het moeilijk om van jezelf te houden.

Wanneer je een open Zonnevlechtchakra hebt dan ben je bewust van jezelf en je omgeving. Je kent geen onzekerheden en je hebt een krachtig voorkomen. Je kent geen faalangst. Wanneer je Zonnevlechtchakra gesloten is kan je faalangst en onzekerheid ervaren. Je kan veel angsten hebben en hebt vaak goedkeuring van anderen nodig.

Wanneer je een open Sacraalchakra hebt dan heb je genoeg levensenergie en passie. Daarnaast ben je creatief en voel je je vrij en heb je geen moeite om jezelf op de eerste plek te zetten. Wanneer je een gesloten Sacraalchakra hebt dan vind je het moeilijk om doelen te stellen en ook weet je niet goed wat je wilt in het leven. Je bent onzeker en je kunt seksuele problemen ervaren.

Een open Wortelchakra staat voor stabiel en evenwichtig op deze aarde staan en je veilig voelen. Je bent in verbinding met je lichaam en je voelt je daardoor geaard/gegrond. Je kunt dingen beter nemen zoals ze zijn en zoals ze komen. Hierdoor stel je je minder afhankelijk op. Wanneer je Wortelchakra niet in evenwicht is en gesloten is dan ben je niet goed gegrond/ geaard. Ook heb je moeite om op deze aarde je plek te vinden. Je kunt ook veel stress ervaren en te veel in je hoofd zitten (piekeren/in rampen denken) doordat je Kruinchakra overactief aanwezig is. Door aandacht te besteden aan je Wortelchakra kom je meer in evenwicht en voel je je stabiel en is er meer evenwicht tussen het Kruinchakra en het Wortelchakra.

De kleuren van de chakra’s zijn:

Kruinchakra - Wit, transparant, paars

Derde oog chakra - Paars, donkerblauw

Keelchakra - Lichtblauw

Hartchakra - Groen en roze

Zonnevlechtchakra - Geel en licht oranje

Sacraalchakra - donker oranje en rood

Wortelchakra - donker rood Bruin en zwart